Er det brystkreft?

Spørsmål

Fikk svar på spørsmål fra dere tidligere i uken om en kul som jeg har funnet i brystet. var hos legen i dag. Skal på mammografi. Har bliit operert for bindevevssvulst i samme bryst tidl. Legen sa i dag at det er et ujevnt område på 3-4 cm som beveger seg fritt,både fra under og overlag. Lurer på om dette kan være kreft? Har også tatt hormonprøve fra andre bryst,der det etter kniping kommer ut melkelign dråper.Har dette sammenheng? Mer sannsynlig for kreft? Er nervøs.

Hilsen Kvinne-44 år

Kvinne, 44 år

Svar

Hei!

Ut fra de opplysningene som foreligger kan nok verken jeg eller noen andre stille diagnosen kreft. Det må gjøres en mammografi og eventuelt en ultralydundersøkelse av kulen. Hvis det fremdeles er tvil om diagnosen skal forandringen tas vevsprøve av.

En hver kul i brystet skal undersøkes helt til det er avklart hva det dreier seg om. Noen dråper fra brystet kan være helt normalt og behøver ikke bety kreft.

Det er helt naturlig at du er nervøs for undersøkelsen og svaret. Det er viktig å være klar over at hvis det skulle være brystkreft så er prognosen mye bedre enn hva den var for noen år siden. Å komme tidlig til behandling er helt avgjørende i den sammenheng.

Lykke til!