Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Endringer i menscyklus

Spørsmål

Hei. Jeg har i flere år hatt uregelmessig menssyklus på rundt 38-40 dager. I kanskje to (og sikkert lenger også) har jeg hatt mensen med 38-40 dagers mellomrom. Midten av september var jeg hos legen etter å hatt vondt nedentil i flere dager. Dette kom to dager etter jeg hadde hatt mensen.
Hos legen tok jeg urinprøve og crp som begge var fine. Jeg bestilte etterpå time hos gynekolog som etter undersøkelse sa at det mest sannsynlig har vært en cyste som da har sprukket. Etter denne cysten har jeg igjen hatt en rar syklus der jeg har hatt ingen menssmerter og lite til nesten ingen blødning.
Dette skjedde to ganger etter denne cysten. Etterpå fikk jeg mensen med syklus på 27-22 dager igjen, altså normal syklus.
Jeg har laget en oversikt over mensdatoer de siste mnd for å ha oversikt selv og kunne ta med til en legetime snart:
02. September
11. Oktober
07. November
29. November
Er det etter denne cysten at jeg har fått normal syklus igjen og at fra september da jeg var hos legen til nå i desember at kroppen er på vei til normal syklus og derfor er litt uregelmessig med sykluser på blant annet 22 og 27 dager?
Ellers kan jeg nevne at mensen pleier å vare i 2-3 dager.

Svar

Hei.

Så bra at dine menssykluser ser ut til å begynne å normalisere seg, og at du ikke har menssmerter lenger.
Du spør her om cysten som sprakk er årsaken til at du nå ser ut til å få mer normale menstruasjoner. Det er saktens et interessant spørsmål, men ikke vet jeg hvordan det evt skulle henge sammen, og slike ting kan i ettertid hverken bekreftes eller avkreftes.
Jeg tviler på det i utgangspunktet, men slike "hvorfor"-spørsmål er veldig ofte ikke mulig å gi svar på, når det gjelder helse og kropp. Endringer skjer, og det er langt fra alltid at vi kan si noe om hvorfor. Det viktigste nå er jo at det kan se ut som at ting har endret seg til det bedre, og er det slik, så er jo det bare kjempebra, og så får du heller kanskje aksepterer at du neppe får svar på dine spørsmål om hvorfor.

Ha det bra.