Endret syklus etter utsatt menstruasjon

Spørsmål

Hei! Har brukt primolut-n til mensforskyvning. Tok den i tre dager, og menstruasjon blei forskyvd ca 4 dager. Vil neste menstruasjon komme etter 28 dager, eller går den tilbake til "gammel " syklus?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Menstruasjonen vil ikke gå tilbake til gammel syklus, 'systemet' har ingen hukommelse. Etter bruk av p-pille, etter abort/fødsel eller annet som kan forstyrre syklus, så starter man på nytt, dvs ca 28 dager fra menstruasjon til neste. Hvis man vet at man får menstruasjon ved en anledning ut i fremtiden: reise, bryllup, eksamen osv., så kan det være lurt å flytte menstruasjonen i forkant, altså utsette menstruasjonen måneden før. Så slipper man å bruke primolut-n i perioden hvor det skjer noe ekstra. Noen blir psykisk påvirket av primolut med PMS. Vennlig hilsen Mette

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn