Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Endret retning av urinstrålen

Spørsmål

Jeg er en enslig kvinne på 50 år og har i det siste fått et tilbakevendende problem. Ved vannlating peker urinstrålen opp eller rett frem så jeg må lene meg godt fremover på toalettet for at ikke det blir mye søl på klær og gulv og toalett. Har sjekket litt på nett om noen har samme problem men ikke funnet noe. Har ingen smerter eller andre plager og drikker en del vann, 1,5 - 2 liter pr dag. Har forsøkt å finne ut om det er noe jeg gjør som forårsaker dette, men finner ingen sammenheng. Det er nemlig ikke like ille hver gang, og heller ikke like mye urin hver gang. Dette plager meg spesielt på jobb og når jeg skal bort. Prøver å være aktiv og går jevnlig til osteopat for rygg og nakke. Har det siste 1,5 år fått en mye mer aktiv jobb og stressende hverdag etter en stillesittende jobb i nesten 18 år. Prøver å spise sunt og tar kosttilskudd. Hva kan dette skyldes?

Kvinne 50
Svar

  

Dette er et fenomen som kan ses etter operasjon i underlivet, men det er tilsynelatende ikke din situasjon?

Det kan forklares ved at det er endringer i anatomien som påvirker urinstrømmens retning. Jeg ser for meg to muligheter:

1. At det er en polypp eller det som betegnes karunkel (godartede forandringer) med en utposing ved urinrørsåpningen så urinen presses oppover.

2. Muskelknuter på livmoren (også godartede) kan påvirke vannlatingen, men mest så det kan bli vanskelig å tømme blæren.

Du kan med et speil se om det er noe rødt vev som henger ut av urinrøret. Uansett, så bør du få utført en gynekologisk undersøkelse hos din fastlege eller evt. bli henvist til gynekolog.

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-