Endret menstruasjon etter p-pille

Spørsmål

Et spørsmål om mens, eggløsning og evt. graviditet?

Etter å ha brukt p-pillen Trionetta i nesten 11 år, sluttet jeg for litt under 5 måneder siden. Første syklus var på 33 dager, og etter det har syklusen vært regelmessig på 28 dager (minus en gang på 26 dager). Helt fra jeg fikk mensen i 12 års alderen, har jeg hatt regelmessige sykluser på 28 dager.

Det som plager meg nå, er at mensen ikke virker naturlig, -den er ikke slik den var før jeg begynnte på p-piller, eller mens jeg gikk på dem. Etter at jeg sluttet på p-pillen har det kommet lite blod/mensvæske, selv om varigehten er som normalt (5-6 dager). Det holder å bruke truseinlegg. Samtidig er blodet/ væsken/ utfloden mer brunaktig, uten noe "friskt" blod. Heller ingen smerter.

Har jeg eggløsning?
Er det ordentlig mens? Bør jeg sjekke dette opp hos legen?

Vi har de siste to månedene sluttet helt med prevensjon, og ønsker nå å forsøke å få barn. Jeg er derfor opptatt av om dette kan bety at jeg har hormonproblemer, manglende eggløsning eller liknende.
Hva kan være årsaken? Hvordan bør jeg forholde meg?

Kvinne, 30 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,
Har jeg eggløsning? Er det ordentlig mens? Bør jeg sjekke dette opp hos legen?
- Regelmessige menstruasjoner betyr at du sannsynligvis har normale eggløsninger. At blødningstypen er endret, kan skyldes tynnere slimhinne i livmoren enn før du begynte med Trionetta og være en effekt av denne. Dette er vanligvis ikke noe hinder for graviditet.
Jeg synes dere skal leve avslappet med et normalt seksualliv, og først søke lege hvis ikke graviditet inntreffer i løpet av de neste 10 måneder.
Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn