Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

En slimklump ut av skjeden

Spørsmål

Da jeg var i dusjen i dag tidlig kom det en slimklump ut av skjeden. Den var nesten gjennomsiktig med hvit/lys gul farge og hadde hvite «strenger» på utsiden som var litt hardere enn slimet. Den var omtrent 4-5 cm lang og mer strekkfast enn utflod. Kan dessverre ikke si noe om lukt ettersom den kom ut i dusjen. Hva kan dette være? Har aldri opplevd det før. Tilleggsopplysninger. Venter mens om ca. 2-3 dager. Går på p-piller og har gjort det i 3 år. Har hatt stabil og forutsigbar syklus gjennom hele perioden med p-piller. Hadde samleie dagen før den slimete klumpen kom ut i dusjen.

Kvinne 21
Svar

Hei.


Du har stilt ditt spørsmål til vår sexolog, men det du her spør om er ikke under hans fagfelt, så derfor får du svar fra meg istedet. 

Dette er nok ihvertfall neppe tegn på noen sykdom, spesielt ikke som en engangsforeteelse. Skulle jeg gjette på hva det har vært, så tenker jeg på om det kan ha vært koagulert sæd fra din mann, eller om du kan ha glemt en tampong som har gått delvis i oppløsning? Det siste ser man av og til, men da blir det vanligvis ikke en direkte slimklump, og det blir ofte infisert og lukter vondt. 


Kanskje mer sannsynlig er det at det var slimproppen som dannes i livmorhalsen som dannes rundt eggløsning. Dette kommer vanligvis ut av skjeden i små omganger, slik at man oftest ikke legger merke til det, men det kan også hende at alt kommer i en omgang, og da kan det ha form av en slimete klump. Selv om du ikke hadde eggløsning nå, så er det jo ikke så mange dagene siden, og den kan ha ligget i skjeden til nå, og først blitt mekanisk flyttet på slik at den så falt ut, etter samleiet du hadde.

Jeg gjetter nok på dette, alt i alt, men fremfor alt så er det ikke et symptom på noen sykdom, og hvis alt er greit ellers og du ikke har noen andre symptomer fra underlivet, så trenger du hverken å bekymre deg eller å oppsøke lege pga dette.

Ha det bra.