Eggløsningssmerter

Spørsmål

Hei. Straks 28 år gammel jente. Jeg sluttet på p-piller 24. mars, fordi jeg og forloveden min ønsker oss barn. Første dag i siste men var 27. mars. Jeg har gått på p-piller siden jeg var ca. 14 år tror jeg. Kun hatt ett opphold for ca. et år siden på ca. 2 mnd fordi jeg sliter med hodepine, så legen ønsket å teste om det hadde noen betydning. Hadde da regelmessig mens mellom hver 25. og 29. dag mener jeg, og kjente godt når jeg hadde eggløsning (mensenlignende smerter). Har tidligere aldri hatt særlig menssmerter eller noe. Nå tror jeg at jeg hadde eggløsning på tirsdag og delvis i går. For på tirsdag 09.04 hadde jeg seriøst så vondt, og det kom ørlitegrann blod/blodslintrer og spor av blod i går 10.04. Fortsatt bittelitt smerter i går, men ikke sammenlignbart. Er det normalt å ha så vondt når man har eggløsning? Jeg kjente det godt hele tiden, måtte tisse ofte og det var verst på slutten når jeg tisset hver gang. Da var det så ømt og verkende at det føltes ut som blære skulle komme ut omtrent, vanskelig å forklare. Så jeg ble redd for nyrebekkenbetennelse nesten, men det er mye bedre, så er nok ikke det. Og hadde ikke feber som jeg følte selv.

Kvinne 28

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Du har gått på p-piller siden du har 14 år, unntatt to måneders avbrudd for et år siden, og du hadde da eggløsningssmerter. Ellers har du i 14 år ikke hatt eggløsning og ikke hatt ‘naturlige’ menstruasjoner.  

Du har nå hatt sannsynlig eggløsning med smerter og en liten blødning. Det er ikke uvanlig. Store smerter ved eggløsning er mer uvanlig, men for tidlig å si om det er et mønster som gjentar seg. 

Man antar at smertene skyldes at eggsekken brister og det kommer væske ut i bukhulen. Blødningen forklares ved de store hormonendringer som skjer omkring eggløsning. Noen kvinner får øket vannlatningstrang i perioden mellom eggløsning og menstruasjon. Hvis det gjentar seg med smerter omkring eggløsning, så bør du holde deg til paracet, om du har behov for smertestillende. Du bør ikke bruke preparater av typen NSAID da det kan virke ugunstig på eggløsningsmekanismen. 

Lykke til med graviditetsforsøket. 

Vennlig hilsen Mette

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn