Cyster som gir smerter?

Spørsmål

Hei, Jeg er en kvinne i tidlig 30 årene, sluttet på p-piller for 5 mnd siden etter ha gått på disse i 15 år. For ca 3 mnd siden fikk jeg kraftig smerter i mage/rygg/kropp og feber. På legevakta utelukket de blindtarmbetennelse, fant noe Infeksjonsverdier i urin. Ble sendt hjem med smertestillende. De sterke smerten gikk over i løpet av 1-2 dager, men hadde fortsatt vondt i magen/rygg. 1 mnd senere gjentar hendelsen seg. Feber, sterke smerter, besvimer. Legevakten gjør ultralyd, finner litt væske på høyre side av magen, gynekologisk und. og koloskopi gir ingen resulateter. Blir sendt hjem med smertestillende. Generelt i ganske dårlig form, og 2 uker senere finner urolog cyste på eggstokkene, og infeksjon i urin (urin blir testet for å gro bakterier uten funn). Ny gynekologisk undersøkelse bekrefter cyster, men sier det trolig ikke er endometriose. De anbefaler at jeg begynner på p-piller. Avføringsprøver er normale (ingen allergier). CT scan uten funn. Jeg har fremdeles mye smerter i nedre del av magen (begge sider og midt på) også øvre del midt på. Smerter i korsrygg (midt på og på begge sider + halebenet). Har ganske redusert allmenntilstand, glemmer ting og generelt mye sporadiske smerter og stiv i kroppen. Har også vondt i ørene og vondt/hoven hals, skarp kortvarig hodepine (men ikke forkjølet). Magen romler mye, litt luft, men føler ikke det er bedre elle verre med mat. Hele nedre del av magen er en stor kul, og magen er så øm at jeg ikke kan gå med busker (heller ikke høyt rundt midjen). Legen min mener de andre plagene kan komme av stress, og at det er for tidlig å henvise til tarm/mage spesialist, og vil at jeg skal gi det 3 mnd med p-piller. Jeg kjenner at dette er veldig lenge å vente med så mye smerter. Jeg trenger rett og slett råd om hva jeg ka gjøre videre. Oppsøke privatklinikk? Hva slags spesialist bør jeg oppsøke? Eller vente? Jeg forstår det er vanlig med cyster, men at de ikke skal gi disse andre plagene.

Kvinne 30

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Dersom cyster sprekker kan de gi smerter. De fant væske på ultralyd som kan tale for det. Det er også nærliggende å tenke at det henger sammen med p-pille stopp. Jeg synes det høres fornuftig ut å vente slik fastlegen anbefaler. Endometriose er ofte vanskelig å stille uten kikkhullsoperasjon. Det kan gi smerter. Graviditet regner jeg med som utelukket. Er det mye rumling i magen? Forstoppelse? Matvareintoleranse? Det skulle ikke gitt feber. Jeg tenker at ny spesialisthenvisning etter alle disse undersøkelsene du har gjort ikke vil føre frem. Forsøksvis smertestillende med Paracet/ibux kan hjelpe til å avklare årsak

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-