Chlamydiatest- usikkert resultat

Spørsmål

for tre uker siden så hadde jeg min årlige undersøkelse. Er i fast forhold hvor jeg stoler 100% på min samboer. Tok vanlig celleprøve og chlamydia test. Etter en uke ringte legen min og fortalte at chlamydia testen hadde usikkert resultat. Hun rådet meg til å ta medisin, men jeg vil heller ha et sikkert svar så jeg dro tilbake for å ta ny test.
Også denne testen kom tilbake med usikkert resultat, hvilket nå fører til at jeg må ta testen igjen for 3 gang!! jeg lurer på hva som kan være årsaken til at disse testene kommer tilbake med usikkert resultat. Feil i håndteringen av prøven?
Kan det ha sammenheng med de hovne lymfekjertlene mine? Legen tok en grundig prøve siste gangen så jeg blir veldig usikker på dette. Har hatt hovne lymfekjertler iallefall siden forrige testen ble tatt.

Min samboer er informert om hele prosessen som har vært og vi er sikre på at resultatet er negativt til syvende og sist. Men vil jo vite sikkert.
Hadde chlamydia for 5 år siden og har hatt negative prøver hele tiden siden da.

Relevante sykdommer/medisiner: Har to kuler på lymfekjertlene på halsen bakenfor øret, har snakket med min fastlege om dette, og han mener dette er i forbindelse med en forkjølelse. Har tatt MASSE blodprøver og alle verdier er normale. Har hatt kulene i to uker og de bør være på vei tilbake til normalen igjen snart.

Kvinne, 28 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Det er forskjellige metoder til å teste chlamydia på. Noen kan vise usikre resultater, f. eks. på grunn av utilstrekkelig prøvemateriale. Det kan også foreligge lavt antall mikrober, eller testen kan være så følsom at den slår ut også på medfølgende substanser i prøven. Noen av chlamydiaelementene kan ligge latent i vevet i flere år, og det er teoretisk mulig at dette kan være tilfelle hos deg. Det er ikke annet å gjøre enn å få foreta testen på nytt. Jeg vil vel likevel støtte legen på at dere bør ta medisinen i alle fall.
Jeg ser ingen sammenheng mellom de hovne lymfekjertlene og en eventuell chlamydiainfeksjon.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-