Celleforandringer i svangerskap. Kan det være skadelig?

Spørsmål

jeg er gravid i ca.4 uke og har nettop fått vite av legen min at det er celleforandringer og må til behandling hos gynekolog.Denne prøven er den andre på ca. 6 mnd. Hva med fosteret, er dette skadelig for graviditeten.
Hilsen engstelig.

Kvinne, 37 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Det er mange grader av celleforandringer på livmorhalsen. Ved mer uttalte forandringer skal det tas vevsprøve fra livmortapp og -hals. Det er vel dette som skal skje hos gynekologen i første omgang. Først etter dette kan graden fastslås. De fleste slike forandringer er forbigående, men det er vanlig å behandle hvis grovere forandringer holder seg over flere prøver, og spes. hvis det skjer en utvikling til mer uttalte forandringer.
I svangerskap er det bare vanlig å behandle de aller groveste forandringene. Ellers blir tilstanden fulgt opp med prøver, og behandlingen utsatt til etter fødselen. Etter det du skriver synes jeg du skal tone ned bekymringen for dette!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn