Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Brunlig utflod og mye svetting

Spørsmål

Hei! Jeg vil kalle meg selv for et komplisert tilfelle, og vet nesten ikke hvor jeg skal begynne. Jeg er 37 år, har tre barn på 12, 14 og 18 år. (Jeg ble i 2013 diagnotisert med bipolar lidelse og bruker i dag lithionit og lamictal for dette). De to første barna ble født vaginalt og den siste ble tatt med keisersnitt grunnet tverrleie. Jeg har i samband med 6-ukers kontroll etter hver fødsel fått satt inn hormonspiral, og dette fungerte perfekt, ingen smerter og ingen blødninger. For et år siden hadde jeg hatt den siste(nr 2) spiralen i 6 år(et år for mye)og hadde da begynt å få litt brunlig utflod, så jeg fikk satt inn ny(nr 3) samtidig som det ble tatt celleprøve, den var fin. Jeg har siden, altså i over et år hatt brunlig utflod 5 av 7 dager i uken, og noen ganger sammenhengende i to uker. Dette er svært plagsomt og går utover mye, sexliv spesielt. Det er ingen lukt av utfloden og jeg har testet meg for clamydia, den var negativ. Jeg var nylig til gynekolog for å sjekke om det var noe galt med meg og/eller spiralen, den satt perfekt til og alt såg helt fint ut, blødningene kom fra der de skulle og ingenting var synlig galt. Hun skrev da ut p-piller til meg i et forsøk på å balansere hormonene da det var det eneste hun kunne komme på kunne være galt, men jeg har enda ikke merket bedring(over en mnd siden). I tillegg til dette er jeg plaget med unormalt mye svetting, plutselig begynner det å renne og jeg blir gjennomvåt. Dette er pinlig og plagsomt, og jeg begynner å lure på om jeg kan ha kommet i overgangsalderen. Jeg har bestilt test for dette så det vil bli sjekket. Jeg har også testet meg for lavt stoffskifte men dette er fint, kanskje litt i grenseland. Jeg vet at dette tilsammen er en fin cocktail av bivirkninger, symptomer og muligens noe underliggende. Hva kan det være? Kjenner jeg begynner å bli desperat etter å finne ut hva det kan være. Jeg kan nevne at jeg er i god form ellers, og trener nesten hver dag(løping og styrke). Håper på snarlig svar N

Kvinne 37
Svar

Hei.


Du plages altså med brunlig utflod, og du har hormonspiral. Gynekologen du var hos, fant ingen tegn til sykdom hos deg, og mente at det kanskje hadde hormonelle forklaringer. En forklaring kan også rett og slett være bivirkninger av hormonspiralen, da den kan gi både uregelmessige småblødninger og utflod. Den eneste måten å finne ut av om det er dette som er årsaken, vil være å eventuelt velge å ta den ut i en periode, for å se om utfloden da forsvinner. 

Siden behandlingen du fikk av gynekologen ikke gav ønsket virkning, kan du vurdere å oppsøke gynekologen påny, for en fornyet vurdering av dette. Fastlegen kan også eventuelt ta ut spiralen om du velger å teste ut dette.


Videre så plages du med unormalt mye svetting, og lurer på om du kan ha kommet i overgangsalderen, og det er jo en mulighet. Derfor er det greit at du nå skal ta blodprøver for å finne ut av dette.

Lavt stoffskifte har du ikke, ser jeg av blodprøvesvarene dine.


Jeg håper at svaret og rådene kan være til nytte, og ønsker deg lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-