Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Brukt angrepillen, har graviditetssymptomer, men negativ test

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 18 år, og jeg tror jeg er gravid. Jeg hadde ubeskyttet sex da jeg hadde eggløsning, men tok en angrepille ca 12 timer etterpå tror jeg. Jeg skulle fått mensen for en uke siden og den pleier som oftest ikke å være så sen. Jeg kjenner jeg er ofte kvalm, varm hele tiden, må tisse ofte, hodepiner kommer og går, er forstoppet, jeg kjenner veldig på humørsvingninger der jeg oftest er veldig lei meg. Har vondt nederst i magen nesten som mensensmerter, men det kjennes annerledes ut. Jeg er trøtt uten at jeg klarer å sove. Det som er rart er at vi hadde sex for nå 11 dager siden, og det er vel vanlig å begynne å kjenne på symptomer når det har gått 3-4 uker? Tok en test som skal vise svar tidligere enn andre tester en uke etter vi hadde sex som viste negativ, men synes alle disse symptomene er merkelige. Det er ingen som skjønner hvordan jeg har det, alle sier «du er jo ikke gravid» og at jeg bare overtenker det. Jeg har aldri følt meg så alene før. Jeg vet at jeg kommer til å ta abort hvis jeg er gravid, men selvom klarer jeg ikke tanken på det nydelige barnet jeg kunne fått. Jeg har ikke sovet på to døgn, og alt jeg tenker på er en liten baby med små fingre og tær. Kan det skje at man får symptomer så tidlig eller er det helt umulig? Føles ut som om jeg har panikk hele tiden der jeg googler og googler om symptomer og hvordan det er å være alenemamma og hvordan det er å ta abort.

Kvinne 18
Svar

  

Her er noe som jeg ikke får til å stemme med dine opplysninger. Vi tar det herfra og bak over i tiden.

A utregninger

21.5. Du skulle ha fått menstruasjonen for en uke siden. 

14.5. Her ventet du menstruasjon

1.5. Ut fra dette skulle du ha hatt eggløsning 1.5.

Du sier at du hadde samleie på eggløsningsdagen som er beregnet til 1.5., altså for 20 dager siden.

B utregninger

Du opplyser at du hadde sex for 11 dager siden (10.5.), det stemmer ikke med at det skulle ha vært på eggløsningsdagen som ifølge de andre opplysninger skulle ha vært 1.5. Hvis du hadde eggløsning/samleie for 11 dager siden, da kan du først vente menstruasjon om tre dager.

Hvis du har hatt samleie 10.5. etter  hadde eggløsning 1.5., så kan det ikke ha ført til graviditet, da er du forbi den fruktbare periode som er seks dager med avslutning på eggløsningsdagen.


Et vesentlig poeng er at du har tatt angrepille. Nå finnes det to typer av angre piller. Hvis du leser pasientinformasjonen i pakningsvedlegget så vil det framgå at angrepillen kan føre til endret syklus, ofte forsinket menstruasjon. Angrepillen sitter lenge i kroppen (7-10 dager) og har en rekke bivirkninger som likner på det du beskriver. Disse bivirkninger kan kombineres med de vanlige premenstruelle symptomer (PMS) og forlenge PMS-fasen.

Det er viktig at du bruker kondom til du får menstruasjon. Det er lurt å ta en graviditetstest 1-2 ganger i uken til du får menstruasjon.

Jeg håper at du kan slappe av og ikke tenke mer på det. Hvis du vil lese om den type angrepille du har tatt, så kan du bruke en av disse linkene.

Vennlig hilsen Mette

Norlevo HRA Pharma - Felleskatalogen Pasientutgave

 EllaOne HRA Pharma - Felleskatalogen Pasientutgave