Bør en jente på 17 utsette menstruasjon?

Spørsmål

Spørsmålene stilles av far til en datter på 17 år.
1
Anbefales microgygon når den eneste effekten en ønsker er å kunne utsette menstruasjonen alt fra 1 - 20 dager 6 -10 ganger pr år?
2
Er det ikke i seg selv betenkelig å utsette menstruasjonen for en ung kvinne som knapt har fått regelmessig menstruasjon?

Relevante sykdommer/medisiner: Microgygon

Mann, 45 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

1 Anbefales microgygon når den eneste effekten en ønsker er å kunne utsette menstruasjonen alt fra 1 - 20 dager 6 -10 ganger pr år?
- Det er ikke påvist avgjørende ulemper/komplikasjoner av å bruke p-pille over tid. Tas det opphold mellom bruksperiodene, skulle betenkelighetene være ytterligere redusert. Microgynon inneholder både en østrogen og en progesteron-komponent. Et alternativ er å bruke bare progesteron, f. eks. Provera 5mg tabl. 1 tablett morgen og kveld fra 5 dager før ventet menstruasjon.

2 Er det ikke i seg selv betenkelig å utsette menstruasjonen for en ung kvinne som knapt har fått regelmessig menstruasjon?
- Jeg vil ikke si det er ønskelig eller anbefalelsesverdig, men medisinsk betenkelig er det ikke.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn