Blødning

Spørsmål

Hei

Jeg fikk mens den 3 april. Den 10 april hadde jeg ubeskyttet sex. Men så skjedde det noe underlig. 20 april fikk jeg blødninger som har vart i noen dager, litt mørkt blod. Hva kan dette være? Jeg har vært litt stresset i det siste. Kan dette har påvirket hormonene mine, eller er jeg rett og slett blitt gravid?

Relevante sykdommer/medisiner: Har jeg hormonelle plager, eller jeg gravid?

Kvinne, 39 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Jeg tror vel egentlig ikke at det er stress som er årsaken til en ekstra blødning, men graviditet kan gi en blødning noen dager etter befruktningen, såkalt implantasjonsblødning.

Den enkleste måten å avklare dette på er jo en gravitest.

Det finnes flere mulige årsaker til blødning "utenfor programmet", men skjer det kun en gang og aldri igjen er det neppe noe å bekymre seg over. En infeksjon, en abort, forandringer i livmor som feks muskelknuter, medikamenter; dette er årsaker som kan påvirke menstruasjonsmønsteret. En gravitest er det første jeg ville fått gjort, hvis blødningene ikke gir seg og du eventuelt får feber, smerter i magen eller blødningene øker på må du oppsøke lege.

Skjer det kun denne ene gangen kan du regne med at dette har vært en tilfeldig hendelse. Hvis menstruasjonen ikke vil bli normal igjen og du ikke er gravid, må legen din utrede deg med hormonblodprøver.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn