Blødning og dårlig form 2 uker etter medisinsk abort

Spørsmål

Hei,
jeg fikk utført en medisinsk abort på sykehus for to uker siden. Jeg har nå nesten sluttet å blø, men blør fortsatt litt og har en del slimete utflod. Jeg er veldig sliten, sover mer, men dårlig og våkner like trøtt, jeg har ”nedsatt almenntilstand” (?), og er veldig tørst hele tiden. Jeg har ikke feber, men det føles litt som jeg har det. Jeg er redd for at jeg har fått en infeksjon og/eller at jeg fremdeles er gravid. Jeg har bestilt time hos fastlegen min, men har ikke fått tildelt time før om tre uker, jeg tror jeg kan få en time tidligere om jeg sier det haster, eventuelt kan jeg gå til en volvat (eller lignende privat), tror du det haster?

Kvinne, 28 år.

Svar

Hei,
Det er ikke uvanlig at man kan blø både to og tre uker etter en medisink abort. Det kan være litt annet utseende på blodet enn det man gjennkjenner fra en vanlig mens. Økt tretthet kan skyldes flere ting, og er nok ganske vanlig. Det skjer en omstilling av hormonene i kroppen, det kan være en påkjenning på flere måter som gjør at kroppen trenger mer hvile enn ellers.
De vanligste komplikasjonene er infeksjon, rester ( dvs at man ikke har blødd ut alt) eller at man fortsatt er gravid. Det siste er nokså sjelden.
Infeksjon kjennetegnes av sykdomsfølelse, feber, stram lukt på blodet eller ømhet/smerter i nedre del av magen.
Du har ikke feber, det er bra. Men det kan være en infeksjon uten at du får feber.

Mitt råd er at dersom du har smerter, ubehag i magen eller du synes formen ikke bedres raskt at du får gjort en gynekologisk undersøkelse. Det er greit å gå til en gynekolog slik at du får gjort en ultralyd undersøkelse. Dersom magen kjennes helt fin og du ikke reagerer noe spesielt på lukten kan du se an litt, men ha lav terskel for å søke hjelp hvis det blir værre på noe vis.

God bedring, jeg håper dette var til litt hjelp for deg.

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 289,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Vishal Judge
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-