Blødning etter MA

Spørsmål

Hei, jeg var gravid og hadde en ma, fikk beskjed om at ting ville blø ut av seg selv, og etter å ha blødd i tre uker begynte jeg å styrtblø etter en løpetur, det fosset ut, og jeg måtte på sykehuset å få en akutt utskrapning, og blodoverføring. Når jeg fikk dra fra sykehuset hadde jeg en hb på 8. Dette er nå 5 uker siden og formen er veldig fin. Men har fått angst for å begynne å fossblø igjen, da det var utrolig skremmende!
Jeg har fått mensen igjen, og har ingen smerter eller ubehag. Forrige uke, da var det 4 uker siden utskrapning, så prøvde jeg meg på en løpetur for første gang siden dette skjedde, men jeg begynte å blø litt igjen. Så jeg har ikke trent på en uke, men i dag prøvde jeg en løpetur igjen, jeg presset meg litt og merket jeg ble kvalm, jeg tok det da litt med ro og men så kjente jeg at jeg begynte å blø igjen.

Blødningen gir seg igjen med en gang, men jeg blir utrolig frustrert og redd! Frustrert fordi jeg elsker å trene og vil så gjerne komme i gang med det igjen, men samtidig blir jeg så redd for å fossblø igjen, og redd for at noe er galt. Er det normalt å blø etter trening 5 uker etter utskrapning?
Har ingen andre sykdommer, bruker ikke prevensjon eller noen andre legemidler, har ikke smerter eller andre ubehag, kun de blødningene som plager meg.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Det er lett å forstå at du ble skremt av den opplevelsen, og at det henger igjen hos deg nå.
Det er litt uklart for meg om den blødningen du fikk da du løp, skjedde mens du hadde mensen eller ikke? Eller om det kanskje var like etter mensen? Da er det vel kanskje ikke helt unormalt at det kan komme ut noe rester av blod som følge av løpingen og støtene i kroppen?
Men samtidig kan jeg ikke her over nettet "frikjenne" deg helt, så jeg synes at du skal oppsøke din lege evt gynekolog for å få undersøkt at alt er som det skal, slik at du kan få kommet i gang med treningen igjen, og få lagt hele denne leie episoden bak deg.
Lykke til.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-