Blødning etter eggløsning

Spørsmål

Jeg sluttet på p-pillen for fem måneder siden, og har hatt jevne menstruasjonssykluser siden den tid. Kanskje med noe svakere og lengre blødninger enn tidligere.
Dette er den første måneden jeg prøver å bli gravid. Fire til seks dager etter beregnet eggløsning begynte jeg å få blodig utflod/blødninger (dvs. ti dager før beregnet menstruasjon). Dette har nå vart i seks dager. Blødningene er så små at jeg ikke trenger bind, men det kommer nokså mye på papiret. Blødningene har imidlertid økt gradvis i mengde. Blodet er tidvis friskt, tidvis brunt. Jeg har ikke hatt noen spesielle smerter, unntatt under det jeg tror var eggløsningen, da det stakk kraftig i venstre side. Jeg har tatt RFSUs graviditetstest i dag, rundt fem dager før beregnet menstruasjon, med negativt resultat.
Jeg har aldri vært plaget med blødninger utenfor syklus, i så fall bare ørlite en enkelt dag. Derfor bekymrer jeg meg for at det kan være en graviditet utenfor livmoren e.l? Ev. en tidlig spontanabort? Siden jeg er uten smerter, stiller jeg spørsmålet her, i stedet for å oppsøke fastlegen.

Kvinne, 27 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Dette er det sannelig ikke lett å svare på over nettet. Det kan ha vært en "svak" eggløsning uten tilstrekkelig dannelse av progesteronhormonet, som dannes i eggstokkene fra eggløsning til neste mens. En tidlig graviditet virker usannssynlig, men for sikkerhets skyld: Ta en ny urinprøve, eller helst en blodprøve på hormonet HCG om 1 uke. Ellers har jeg ikke bedre råd enn at du får vente og se om ikke neste cyklus blir normal. Inntreffer det smerter, bør du bli henvist til gynekolog.