Blodig utflod

Spørsmål

Er en kvinne på 50 år som i mine to siste eggløsningsperioder har hatt brun utflod og/eller svak rosa litt urinluktende utflod som også virker mere væskeaktig ..første gang varte det ett par dager, nå denne gangen er jeg på fjerde dag. Har for tre mnd siden hatt urinveis undersøkelse på sykehuset og ingenting bakterier funnet på prøver, ny kjæreste i samme periode og lurer på om dette er noe jeg må undersøke nærmere eller om det kan relateres til en start på overgangsalder og tidligere lav fruktbarhet med høye 'pro' verdier? Husker ikke hva det het men verdien som måler fruktbarhet, mine lå meget høyt frem til 30 års alder. Jeg har fremdeles regelmessig menstruasjon.

Kvinne 50

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Du har regelmessige menstruasjoner, men har nå to ganger hatt blodig (?) utflod mellom menstruasjonene, første gangen varte det et par dager, nå vart i fire dager. 

Det har sannsynligvis ikke noe med overgangsalder eller med urinveisproblemet å gjøre, men jeg synes det bør utredes. Det kan være uskyldig eggløsningsblødning, men det varer da sjelden i fire dager. Det kan være infeksjon, selv om f.eks. chlamydia er sjelden i din alder. Det kan være forandringer på livmorhalsen som polypper, forandringer som skyldes rikelig slimhinne på livmorhalsen (det som betegnes ektopi) eller andre forandringer på livmorhalsen. Du beskriver ikke om du har tatt celleprøve, men det er viktig å utelukke celleforandringer. 

Jeg vet ikke helt hva du mener med ‘pro-prøve’, progesteron? Det er et hormon som dannes etter eggløsning og en prøve med høy verdi (over 15) tyder på bra fruktbarhet, mens en prøve med lav verdi kan bety det motsatte. Prøve tatt for 20 år siden har ingen betydning i dag. 

Så min konklusjon blir at du bør få en sjekk. 

 Vennlig hilsen Mette

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Simen Brynildsen
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-