Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Blodig utflod fra skjeden

Spørsmål

Er 74 år, har fjernet livmor, livmorhals og eggstokker da jeg var 35 år gammel. Ikke kreft, har også sydd opp skjeden i 1992.

Har i vår og sommer vært plaget med utflod og litt blod. Har vært hos gynekolog mange ganger, hun har tatt ultralyd 3 ganger og sendt prøver til sykehuset. Svaret på prøvene var at det er ikke noe galt.

Gynekologen har penslet med lapis, men det hjelper ikke.

Nå (28 september) tok hun en bit høyt oppe i skjeden og sendte den inn. Jeg fikk til svar at det ikke er noe galt . Det hun sier er at der skjeden har blitt sydd igjen er det et arr som det er litt blødende. Har nå vært på sykehuset til undersøkelse og de har tatt utstrakt pluss en biopsi, venter nå på svar.

De sa at jeg antagelig må ta laserbehandling eller strålebehandling Når det gjelder laser er det femilift? Og strålebehandling vil det da si at det er kreft ? Og kan jeg opereres på nytt i skjeden. Dette går meg på nervene løs. Jeg fjernet et bryst I 2010 som var kreft.

Kvinne 74
Svar

Ut fra beskrivelsen - og legens forklaring - kan det være det man betegner en granulasjonspolypp som er forandringer som kan oppstå i arrvev.

Det er godartede forandringer som kan skjæres bort eller fjernes ved laser som er et lite inngrep. Laserbehandling er ikke ‘femilit’ som er en kosmetisk operasjon.

Ja, man kan operere i skjeden igjen

Kreft i skjeden er meget uvanlig, det behandles med stråling.

Jeg forstår at du er engstelig, men du får vel snart svar på siste biopsi. Den tidligere biopsi viste normale forhold.

Vi får håpe på et godt resultat også denne gangen.

Vennlig hilsen Mette.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-