Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Blod i urin er et symptom som krever nærmere utredning

Spørsmål

Hei, Jeg har lenge lurt på om det er noe i veien med meg og tenker det er lurt å slutte å google seg til man blir redd! Det er flere ting jeg stusser over. Kanskje de henger sammen, kanskje ikke: Hver gang jeg har samleie får jeg veldig vondt under magen, altså i eggstokk regionen (begge sider). Noen ganger er det så ille at jeg spyr men andre ganger går det over etter ca 10 min med pusteøvelser. Partneren min er over gjennomsnittet stor. For noen måneder siden blødde jeg da jeg tisset men jeg kjente ingen ubehag. Jeg ringte en lege som sa det sikkert var urinveisinfeksjon. Men jeg hadde ikke noen andre symptomer. Jeg tisset i dag ut en haug med det som ser ut som hud (se bilde) og er redd for at det er noe alvorlig. Det gjorde ikke vondt i det hele tatt. Hadde samleie før dette. Det d er vel enne hud-klumpen som jeg er mest redd for. *Jeg er ikke gravid (hadde mensen nylig, og har som regel veldig sterke smerter som ikke hjelpes av smertestillende). Har akkurat sluttet med p-pille. Takk! Kvinne (22)

Kvinne 22
Svar

  

Jeg er nok så sikker på at det du har tisset ut er gammelt blod som har størknet. Du har også tidligere observert blod i urinen som ikke førte til nærmere undersøkelse. Blod i urin er et symptom som må tas alvorlig, det kan skyldes både godartede og ondartede forhold ved urinblæren. Ondartede forhold er meget sjelden hos så unge som deg.

Du har hatt sterke smerter ved samleie. Det er typisk for tilstanden endometriose hvor vev som likner på livmorslimhinnen er ‘feilplassert’ i bukhulen, evt på eggstokker (se henvisningen). Ofte vil det også være smerter ved menstruasjon. P-pille som du har brukt, kan være behandling for endometriose.

Endometriose kan også ramme urinblæren, men det er meget sjelden at det fører til blodig urin. Jeg vil tilføye at det du har kvittert ikke er ‘endometriosevev’. Det ser ikke slikt ut.

Mitt råd til deg er at du fortest mulig får time til fastlegen for videre utredning. Lurt om du tar med en urinprøve, og du kan i tillegg vise legen bildene du har lagt til ditt spørsmål. Dette er noe som fort bør avklares.

Vennlig hilsen Mette


Lommelegen - Endometriose

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-