Bli kvitt mensen?

Spørsmål

Heisann!
Jeg er en jente på 17 år som har gått på p-piller (Yasmin) en liten stund nå. Jeg synest de funker helt fint, men lurer på om d finnest en type p-pille som gjør at man mister menstrasjonen? Og eventuelt hvilken bivirkninger har denne typen?
På forhånd, takk!

Kvinne, 17 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Du er sikkert kjent med at du kan unngå menstruasjon ved å fortsette å ta p-piller istedetfor å ta en pause etter 21 dager, eller evt la være å ta de siste pillene på brettet, "juksepillene". Se oppskriften for de forskjellige p-pilletypene i egen link over til høyre.

Det er ikke nødvendig å ha menstruasjon så lenge du bruker prevensjon. Derfor er det ingen hemmelighet at man kan fortsette på p-piller uten å ta menstruasjonspausen, selv om pillen ikke er konstruert til dette bruket er det ikke holdepunkter for at dette er skadelig. Dette gjelder helst monofasiske piller (som Yasmin) som har samme hormoninnhold fra dag til dag.

I USA lanseres nå en ny p-pilletype kalt "Seasonal" som er utredet for dette bruk og som skal gi menstruasjon kunn 4 ganger i året.

Bivirkningene av p-piller kan du lese om i vedlagt link.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn