Bivirkinger av hormonspiral. Hvor lenge skal jeg se det an?

Spørsmål

For nesten 3 mmd siden ble jeg konisert og fikk satt inn hormonspiral samtidig. Men mensen perodene og pms har blitt verre. Er det for tidlig å vurdere annen prevensjon, eller vil det stabilisere seg?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Det kan ofte ta litt tid før den nye hormonelle situasjonen i kroppen stabiliserer seg, etter at man har fått satt inn hormonspiral.  Mange kan oppleve at mensplager og PMS blir bedre, men det kan ta noe tid, dvs måneder. Men så er det også slik at ingenting er 100% her i verden, ikke minst når det gjelder helse og medisiner. Noen må fjerne hormonspiral, pga uønskede bivirkninger. Du har hittil opplevd å bli verre i dine mensplager og PMS, og det har gått 3 mnd. Det kan kanskje tyde på at hormonspiral ikke er ideelt for deg, men det kan også fremdeles bli bedre. Så om du vil og orker det, kan du fremdeles se an dette f.eks.2-3 cykluser til, for å se om det bedrer seg. Gjør det ikke det, kan det høres ut som at du kanskje bør fjerne den og velge en annen prevensjonsmetode. Du spør om det er "for tidlig" å vurdere annen prevensjon. Det er det ikke, for det kan man velge å gjøre når som helst, men fordi det fremdeles kan endre seg til det bedre, kan du velge å se det an noe lenger. Håper det var greit svar, ha det bra.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn