Begge partnere med betennelse

Spørsmål

Hei!
Jeg er gift med en mann på 35 år. Etter samleie oppstår det nesten alltid sprekker rundt penishodet og han blir rødflammete på selve hodet. Det tar et par dager før det går over igjen. Jeg revner også nesten bestandig. Noen ganger helt bak til analåpningen. Ikke dypt, men nok til at det svir og at det stadig revner på nytt ved toalettbesøk. Jeg har vært til g.u. men det ble ikke funnet noe feil. Vi har også gått på en penicillinkur (Apocillin) uten at det hjalp. Det er også helt utelukket at det ikke er fuktig nok ved inntrengning. Det har ikke alltid vært slik. Bare det siste året. Vi har vært sammen i fire. Kan for sikkerhets skyld nevne at jeg bruker Topimax pga epilepsi.

Kvinne, 32 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Forutsatt at ingen av dere har kjønnsvorter, herpes eller hudsykdommer, mener jeg det overveiende sannssynlig er at dere har candidainfeksjon. Hvis denne er u- eller underbehandlet, vil candida forårsake hudbetennelse med kløe, sprekker og svie - og blusse opp etter samleie.
Jeg vil foreslå at dere begge tar tabl. Diflucan med 1 tablett pr. uke i 4 uker. I tillegg bør dere anvende krem mot sopp i 4-6 uker. Pass da på å anvende kremen i hele skrittet - også rundt endetarmen og opp i sprekken mellom rumpeballene. Ikke bare tørk, men vask dere gjerne etter avføring. Ofte kommer soppinfeksjoner av egensmitte fra tarminnhold (hvor det for så vidt er normalt å ha candidaelementer). Hvis ikke dette opplegget fører til helbredelse, vil jeg foreslå undersøkelse ved hudspesialist for dere begge. God bedring!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn