Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Befruktningstidspunkt

Spørsmål

Hei, Jeg har vært i et forhold med kjæresten min fra Februar 2019. Jeg fant ut at jeg var gravid i Mars 2019 og har vært på to ultralyd-undersøkelser. Rutineultralyd (uke 18) - temindato gitt til 11/11/2019. Ultralyd (uke 24) – termindato gitt til 11/11/2019. Jeg ble satt i gang av legen 2 uker før tid, den 28 Oktober 2019. Jeg minnes også å ha fått mensen den 5 Februar 2019. Jeg var litt uforsiktig før jeg ble sammen med kjæresten min og hadde ubeskyttet samleie med en annen mann 15 Januar 2019. Etter 15 Januar har jeg ikke hatt samleie med noen andre enn kjæresten min. Jeg har egentlig aldri vært i tvil om hvem som er barnefar, men jeg har den siste tiden lest veldig mye rart på internett. Det virker som at det er en mulighet for at ultralyd kan ta feil (med 4/5 uker), implantasjonsblødning, at barnet kan ha blitt født 3 uker over tid (selv om det ble satt i gang av legen) osv. osv. Så mitt spørsmål til dere: Er det NOE tvil om hvem som er far til mitt barn?

Kvinne 29
Svar

  

Det vil jeg svare et klart nei til, det kan det ikke være tvil om.

Siste menstruasjon var 5.februar, etter gammeldags beregning ville terminen da være 12.november.

Det stemmer perfekt med ultralydfunnet ved uke 18

(Man endrer ikke termin i uke 24, da bruker man den termin som ble bestemt på rutinetidspunktet for ultralyd). Man kan ikke ta feil 4-5 uker ved ultralyd.


Kunne du ha blitt gravid ved samleie 15.januar? er din bekymring. La oss gå tilbake i tiden.

Menstruasjon 5. februar vil bety eggløsning ca. 22. januar

Graviditet kan finne sted i seks dager som avsluttes på eggløsningsdagen, dvs graviditet var mulig i dagene 17.-22. januar. Det stemmer ikke med samleie 15.januar.

Du har ikke opplyst vekten til barnet og hvorfor du ble satt i gang, det ville ha vært en nyttig tilleggsinformasjon, men ikke nødvendig.

Så kut ut dine bekymringer.

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-