Barneønske etter p-pille

Spørsmål

Hei!
Jeg har en gutt på 18 måneder og har gått på minipillen det siste året. Vi planlegger ny graviditet.
- kan jeg avslutte midt i et pillebrett?
- jeg har ikke hatt mens siden gutten ble unnfanget. Bør jeg ha mens noen ganger før jeg blir gravid, eller et lengre opphold etter å ha brukt minipillen? Grunnen til at jeg spør er at jeg er redd for misdannelser på fosteret pga minipille/"umodent egg (?) fordi jeg ikke har hatt mens og brukt pillen.

Kvinne, 32 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,
- Du kan kutte ut minipillen når som helst.
- Minipillesubstansen er nedbrutt og inaktiv få dager etter at du slutter med pillen. Vanligvis vil graviditet inntreffe i løpet av 4-8 uker.
En sjelden gang kan det inntreffe misdannelser hvis graviditet inntreffer under bruk av minipillen (som ikke er 100% sikker - spesielt hvis det blir glemt å ta pillen regelmessig), men den kan ikke forårsake misdannelser når hormonet er ute av kroppen.
Med vennlig hilsen,
Peer Høvik

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn