Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Angrepille og forsinket menstruasjon

Spørsmål

Hei. Går på p-piller. Har som regel ikke pillepause. På det siste brettet mitt glemte jeg flere piller på forskjellige uker. Hadde ubeskyttet samleie på slutten av brettet. Tok angrepille ca. 30 timer etter pga glemte piller. Det er 6 dager siden og jeg har enda ikke fått mensen. Er det vanlig at det går så lang tid før man får mensen?

Kvinne 29
Svar

  

Hvis du har gått på p-pille uten pause i mer enn tre uker, så kan du faktisk glemme pillene i en hel uke i strekk og likevel være beskyttet. Mister du tabletter av og til i flere uker, blir det usikkert med prevensjonseffekten.  

Du har tatt angrepillen og det kan endre på tidspunkt for menstruasjon, den kan komme tidligere og den kan komme senere. Man bør absolutt bruke prevensjon fra man tok angrepillen til menstruasjon. Så det kan altså ikke sis noe generelt. 

Mitt råd er at du bør bruke annen prevensjon (kondom) til du får menstruasjon og så starte første blødningsdag på et nytt brett. Har du ikke fått menstruasjon innen en uke, bør du ta en graviditetstest

Vennlig hilsen Mette