Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Abort eller slimpropp?

Spørsmål

Hei! Noe merkelig kom ut av skjeden min i går kveld. Har aldri sett, eller hørt om noe slikt før. Det lignet en rund kjøttklump på cirka 4-5 cm, med litt blod på. Den hadde en hudaktig farge. For noen dager siden begynte jeg å blø selv om jeg gikk på p-piller. Jeg tenkte at det var fordi jeg hadde hoppet over forrige menstruasjon, at det var mellomblødninger, men nå er jeg mer usikker. Jeg valgte å slutte på pillene ettersom jeg allerede blødde. Samme dag det skjedde hadde jeg smerter i underlivet/magen, men de forsvant etter klumpen kom ut. Etter den kom ut har jeg nesten ikke blødd. Men venter forhåpentligvis på menstruasjon. Har søkt litt rundt, men finner ikke noe konkret svar. Det kan ligne en spontanabort, men noen snakker også om en slimpropp? Hva kan det være?

Kvinne 18
Svar

Du stoppet med p-pillene i oktober da du skulle opereres og startet igjen i november. 


Hvis du hadde samleie i perioden uten p-pille og ikke brukte annen prevensjon, så kan det har vært en tidlig spontan abort. Jeg tror ikke at det er en slimpropp. 


Du har hatt smerter som nå er borte og liten blødning, så du kan se det an. Fortsett med p-pillene. Vent med å ha samleie til du har sluttet å ha blødning. Hvis du får mer smerter, feber eller økende blødning, så bør du få en sjekk hos din fastlege. 

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-