Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

42 dager siden siste menstruasjon, men negativ graviditetstest.

Spørsmål

Hei, har den siste tiden hatt ubeskyttet sex for å prøve å bli gravid. Nå har jeg en sykluslengde på 47 dager, og er 14 dagere forsinket med mensen. Sluttet på p-piller september 2020, og har hatt litt uregelmessis mensen men ikke lenger enn 32 dager syklus lengd. Har nylig tatt graviditetstest som viser negativt. Kan det vær at jeg har hatt sen eggløsning eller at jeg ikke har nåkk HCG i urinen?

Kvinne 23
Svar

  

En normal syklus er fra 25-35 dager, så din siste syklus med nå >42 dager har vært unormal lang. Det kan bety sen eggløsning eller at du ikke har hatt eggløsning i det hele tatt. Graviditetstester er veldig følsomme, og det skal ikke mye HCG til å gi utslag. Det kan ikke utelukkes at du har hatt en meget tidlig abort, men det vil medføre blødning etter hvert.

Du kan ikke gjøre så mye annet enn å se det an. Hvis du får smerter og mye blødning, bør du sjekkes. Hvis det ikke har kommet blødning i løpet av tre måneder, bør du søke lege for utredning. Hvis du fortsetter med å ha syklus på mer enn 35 dager, så bør du snakke med din lege om henvisning til gynekolog for evt. eggløsningsstimulering.

Vennlig hilsen Mette