Smerter i nedre del av magen

Spørsmål

Er en kvinne på 30år som har to barn på 1 og 4 år. For 1 1/2 uke siden fikk jeg stikkende smerter nederst på høyre side av magen. Fikk så moderate smerter nederst midt på magen som kom og gikk. Etter hvert så gikk stikkingen på høyre side over, og ble erstatta med moderate smerter. Smertene bredde seg så også over til venstre side, medan på høgre side ble det gradvis bedre. Nå, etter 1 1/2 uke sitter smertene stort sett nederst på venstre side. Har de to siste dagene også fått smerter nederst i venstre fot, og fra i dag også i venstre arm, men jeg vet ikke om det har noe med saken å gjøre eller om det er tilfeldig. Har også innimellom vært litt små-kvalm. Har tatt vaginal bact.us, og CRP som begge var negativ.10 oktober fikk jeg mens, og 24 oktober positiv eggløsningstest. Har tatt graviditetstest flere ganger, men negativ. Fikk mens. for to dager siden. Legen min mener det kan være mens-smerter, men det synest jeg virker litt rart siden jeg aldri har hatt noe særlig mens-smerter før. Ble også antydet endometriose. Det ble påvist litt endometriose for 5 år siden, men hos gynekolog for 2 år siden ble det avvist at jeg hadde det igjen.
Hva kan dette være? Jeg har hatt to missed abortions mellom barna vi har fått, og er redd det kan være noe som kan skape problemer for oss med å få flere barn.

Kvinne, 30 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!
Jeg er litt usikker på hva smertene i magen skyldes. Det er noe vanskelig å uttale seg om hva dette kan være uten å undersøke deg. Dersom smertene kommer i forkant av og under menstruasjon, kan det være menstruasjonssmerter selv om du ikke har hatt plager med dette før. Cyster på eggstokkene kan gi smerter i nedre del av magen, og det kan også være tarmrelaterte plager. Urinveisinfeksjon og underlivsinfeksjon kan også forårsake smerte i nedre del av magen.

Jeg tror ikke dette er noe alvorlig, og jeg tror ikke dette er noe som kan skape problemer for deg med tanke på å bli gravid. Man må nesten undersøke deg for å kunne uttale seg om hva dette kan være. Dersom det vedvarer, anbefaler jeg deg å kontakte fastlegen din på nytt og eventuelt bli henvist til gynekolog.

God bedring!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-