Murring i underlivet

Spørsmål

Hei!
Jeg har i en periode på et par uker opplevd å ha en del murring i underlivet. I tillegg opplever jeg at det er ømt ved trykk mot området like ovenfor skambenet (mulig noe mot høyre side). Merker også denne ømheten ved trykk mot mellomkjøttet når jeg setter meg eller tørker meg etter dobesøk. (Som regel mer merkbart hvis tarmen er full.)
Nå lurer jeg på hva dette kan være. Jeg har bestilt legetime, men har ikke blitt satt opp før om et par uker. Ettersom jeg er av den bekymrede typen, som går rundt med skremmende teorier om alt fra endometriose til kreft i blære eller livmor/eggstokker, oppleves dette som veldig lenge. Hadde satt pris på tydelige formeninger om ovennevnte symptomer. Kan det være noe farlig?
Annen relevant informasjon: Er 33 år gammel, har tre barn. Yngste barn født tidlig i 2013, ammes fortsatt 2-4 ganger i løpet av døgnet. Har ikke fått mensen tilbake. Er ikke gravid. Går ikke på medisiner og bruker ikke prevensjon. Har hatt samleie sjelden siste halve år, men med samme partner. Ikke svie når jeg tisser, må heller ikke tisse oftere enn vanlig.

Svar

Hei! Det er ikke så lett å gi deg et konkret svar på dette ubehaget. Urinveisinfeksjon kan være en mulighet, selv om du ikke kjenner noe svie ved vannlaingen. Urinblæra kan være irritert. Urinprøve kan du bare levere på kontoret uten legetime. Videre er det nødvendig med ultralyd for vurdering av cyster på eggstokkene. Det er gynekolog som gjør dette. Enkelte gynekologer trenger ikke henvising fra fastlege og da kan det være like greit å kontakte de direkte. Videre kan det være flere årsaker til plagene: Murringer pga manglende menstruasjon. Det kan tenkes at dette er i ferd med å normalisere seg. Forstoppelse er også en mulighet. Jeg ville ikke vært bekymret for alvorlig sykdom som kreft. Det er ingen faretruende symptomer du beskriver og jeg ville ikke bekymret meg for det.