Gjenstridige mens.smerter

Spørsmål

Under menstruasjonen får jeg kraftige smerter i magen. Gikk tidligere på Trinordiol p-piller, og legen min sa at dette kunne være grunnen til smertene. Jeg fikk da Synfase som skulle hjelpe. Men det har det ikke gjort. Smertene er krampaktige og smertestillende som Ibux, Pinex og Paracet hjelper ikke. Jeg har også en del utflod, og har hatt soppinfeksjon i skjeden en gang tidligere. Jeg har fått høre om noe som heter endometriose, kan jeg ha dette? Hvordan undersøker man om man har dette? Kan det være noe annet som feiler meg?

Sykdommer: Pollenallergi
Medisiner: Clarityn

Kvinne, 21 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

På meg virker det som tilstanden passer med endometriose. Dette er en godartet vevsforandring. Den kommer sannsynligvis av at det forplanter seg slimhinneceller fra livmoren utenfor denne. Cellene følger normalt med mens.blod gjennom egglederne til det lille bekken, og slår seg ned på bukhinne, eggstokker og andre organ. Det typiske er at dette gir mens.smerter og støtsmerter ved samleie. Sikker diagnose kan gjøres med laparoskopi (kikkhullsinstrument). P-piller er vanligvis god behandling, men en type med fast kombinasjon er kanskje bedre enn sekvenspillene du har brukt.

Utfloden din er det ikke godt å ta stilling til uten undersøkelse. Jeg føler for at du burde henvises til spesialist eller spes.avdeling.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-