Avvikende/uteblitt menstruasjon

Spørsmål

Hei! Denne høsten har menstruasjonen min ikke kommet helt som normalt i to sykluser. Den første gangen var den forsinket med ca. 4 dager, og ca. én uke før jeg fikk mensen, hadde jeg brunlig utflod. Dette var i oktober. Det samme skjedde nå. Jeg fikk brunlig utflod en uke før jeg skulle ha mensen, men jeg har ennå ikke fått mensen. Det er over en uke, siden jeg skulle ha hatt den. Har menssmerter, vondt i ryggen og magen. Tok en graviditetstest i går, og som var negativ. Har hatt to provoserte aborter tidligere, og nå føler jeg meg ikke gravid. Har kanskje vært litt ekstra stresset den siste tiden med eksamen og jobb, men har vært mer stresset før. Går ikke på noe prevensjon og har hatt normal menstruasjon i alle år. Har fast partner, og sjekket meg sist i vår for kjønnsinfeksjoner og fikk tatt celleprøve i oktober, og som jeg går utifra var negativ, siden jeg ikke har hørt noe.

Ellers så klør det endel på kjønnsleppene og bakover mot endetarmen og jeg føler jeg må tisse hele tiden. Har de siste dagene hatt blank tykk utflod, slik jeg tror jeg bruker å få når jeg har eggløsning.

Leste om endometriose i går og ble litt bekymret for at det er det jeg har fått.

Det jeg spør om, er vel mulige årsaker til at jeg ikke har fått mensen. Jeg blir bekymret for at jeg skal bli ufruktbar.

På forhånd takk for svar.

Kvinne, 28 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Kjære deg! Det kan i enkelte livssituasjoner hende at eggløsningene uteblir, og dermed at menstruasjonen, kan endre seg. Din beskrivelse passer med en slik tilstand, som er mest forenlig med en inntruffet hormonforstyrrelse.

Symptomene tyder ikke på endometriose. Det mest typiske ved denne sykdommen, er at menstruasjonene blir intenst smertefulle. Det inntreffer også ofte smerter under samleie, fordi endometriose danner en slags betennelse i bekkenet, men uten at det foreligger infeksjon.

Plagene med kløe kan tyde på at du har soppinfeksjon, som kan oftest kan behandles.

Uten undersøkelse kan jeg ikke gi deg nærmere forklaring på det du spør om. Jeg må derfor råde deg til legeundersøkelse, og fortrinnsvis hos gynekolog.

Ønsker deg god bedring!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-