Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Laparoskopi

Spørsmål

Hei! For tre dager siden hadde jeg laparoskopi. Grunnet smerter og ufrivillig barnløshet. De fant sammenvoksninger i tarm, bukhule og eggstokk. En cyste på 3 cm, og tett eggleder. Alt på venstre side. Mitt spørsmål til deg er hvorfor fjernet de ikke den tette egglederen? Jeg har alltid ekstreme smerter under eggløsning, og er redd jeg opererte «for ingen grunn» nå når den tett egglederen fortsatt er der inne. Jeg har måttet kjempe for denne operasjonen, gått via privat lege og betalt mye penger, for ingen offentlige leger har trodd smerten min «var noe» Derfor er jeg så fortvilet. Det er også kjempevondt å gjøre fra seg på do, på akkurat samme måte som før operasjonen. Er alt forgjeves? Og hva gjør jeg nå? Takk for hjelp

Kvinne 26
Svar

Takk for spørsmålet ditt spørsmål. Det er smerter etter laparoskopi, sammenvoksninger, tett venstre eggleder.

I operasjonsbeskrivelse står det at det var noen sammenvoksninger som ble fjernet og det var en cyste som ble tømt ikke endometriose og det er fint.

Det selvfølgelig litt vanskelig å uttale seg om andre legers operasjon, men smerten kan godt skyldes at tarmen sitter fast mot bekkenveggen og det ser ut på operasjonsbeskrivelse som disse ble fjernet.

Når det gjelder din tette eggledere så kan man avtalt på forhånd EVT å fjerne hvis det er noe gal. Ent tett eggleder har ingen funksjon og kan av og til også nedsette muligheten for å bli gravid, du har det fin passasje på den andre side så muligheten for å bli gravid bør være til stede. 

Når det gjelder dine fortsatt smerter så kan man ha smerter fra tarm som ikke er relatert til eggstokk eggledere. Dette kan man undersøke for eksempel bedre ved å gjøre en undersøkelse av tarmen.

Jeg må si at det har nok gått litt kort tid etter operasjon 3 dager er litt kort. Jeg vil ihvertfall vente i fire uker før jeg uttaler meg fullstendig, men det er meget mulig at egglederen på den siden skulle vært fjernet men den har nok ikke noen sammenheng med smerten det tror jeg mer er sammenvoksninger mot bekkenvegg og tarm og hvorvidt disse er helt løsnet er litt vanskelig å si  en god ting er at du ikke har endometriose (sjokolade cyster)


Jeg håper dette svaret hjelper deg litt fremover Med vennlig hilsen

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-