Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Uventet blødning med Trisekvens

Spørsmål

Er 53 år og har brukt trisekvens i 3 mnd, akkurat begynt på 4.mnd. Er ennå på de blå tablettene. Har fått blødninger, som ca vanlig mensturasjon i 2 dager nå. Har aldri opplevd mellomblødninger før, eller gjennombrudsblødninger. Ser at det er en vanlig bivirkning ved bruk av dette preparatet. Hva er vanlig? Hvor lenge kan slike blødninger vare? Når bør jeg oppsøke lege? Hilsen litt engstelig

Kvinne 53
Svar

  

Det er ikke vanlig med gjennombruddsblødninger på tabletter som Trisekvens. Normalt kommer blødningen på Trisekvens noen dager etter at du har tatt siste hvite tablett. Det kan være en bakenforliggende forklaring hvis det kommer en uventet blødning. 

Det mangler en viktig informasjon. Hvordan var det med dine blødninger før du startet med Trisekvens? Når har du sist hatt en gynekologisk undersøkelse. Hadde blødningene stoppet opp eller hadde du fortsatt av og til blødning? Jeg setter opp to muliheter.

· Hvis det har gått mindre enn 6-12 måneder fra siste menstruasjon, så kan man forvente at du fortsatt har en viss hormonproduksjon som ikke er koordinert med det som er i Trisekvens. Det vil sannsynligvis ordne seg etter hvert, men blir det mye blødning, så er det lurt med en sjekk for å utelukke polypper eller andre unormale forhold ved livmoren.

· Hvis blødningene hadde stoppet opp for mer enn ett år siden, så vil det vært lurt med en sjekk, helst hos gynekolog som kan vurdere tykkelse av livmorslimhinnen med ultralyd og evt. ta prøve fra livmorslimhinnen.

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-