Uregelmessige blødninger

Spørsmål

Hei Jeg lurer på noe angående menstruasjon.Jeg trodde jeg fikk det 25 juni,skulle egentlig ikke ha det før nå på søndag 7.juli. I forkant fikk jeg en kraftig utflod som gikk gjennom klærne (!) Det har vært veldig lite, men nå ser det ut som det begynner på vanlig måte.Jeg har ikke hatt det slik før,så jeg lurer.Jeg er 44 år så jeg lurer på om det kan ha noe med overgangsalderen å gjøre,selv om jeg ikke har noen symptomer på det.

Kvinne 44

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

  

Det første tegnet på at overgangsalderen nærmer seg er uregelmessige blødinger. De kan komme oftere, de kan komme sjeldnere og helt uten normale intervaller. Det skyldes at den normale balanse mellom østrogen og progesteron er i uorden, ofte på grunn av manglende eller forsinket eggløsning. Etter eggløsning produseres hormonet progesteron, og det er det som regulerer en normal syklus.  

Kraftig utflod som går gjennom klærne er ikke et vanlig fenomen i denne perioden. Hvis det gjentar seg, bør du få en sjekk. 

Hvis de uregelmessige blødninger blir et problem, så er det mulig å regulere med hormon som likner på progesteron, det betegnes gestagen (Provra eller Primolut). Homronspiral kan noen ganger bli aktuell.

Men se det an en måned eller to.

Vennlig hilsen Mette

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-