Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Uregelmessige blødninger og p-pille

Spørsmål

Hei Jeg er en kvinne som de siste månedene har fått meget kraftige blødninger og med mye koagulert blod. Jeg har i lengre tid opplevd en del mellomblødninger, men de har vært relativt små og ikke vart så lenge. Dette har jeg tenkt var en bivirkning av P-pillene jeg går på. Nå kan det gå over en uke, så er det pause i et par uker og så starter det igjen. Jeg må bruke både bind og tampong, og springer på do hele tiden, da jeg er redd for gjennomblødning. Er dette grunn til bekymring?

Kvinne 33
Svar

  

Her må jeg være helt ærlig og anbefale deg en rask konsultasjon for å få utelukket at noe alvorlig er på gang. Du har fått påvist HPV-virus og celleforandringer. Hvis HPV fortsatt er til stede, vil det være risiko for celleforandringer og det som er verre. 

Du tenker at det kan være bivirkning av p-piller, og det stemmer at de kan påvirke blødningene og gi mellomblødninger, men meget sjelden i så stor grad at det blir risiko for gjennomblødning.

Så omtaler du stress som en mulig årsak, men for det første vil stress ikke gir mer blødning, kanskje heller stoppe blødning, men sjelden påvirke syklus i din alder. Her vil dessuten p-pille overta styringen, så det er ikke en sannsynlig forklaring.

Mitt råd er en rask konsultasjon hos din fastlege for en underlivsundersøkelse (for å vurdere situasjonen) og videre henvisning til gynekolog. Man skal ikke vente på celleprøve som kan gi falsk trygghet. Hvis det er synlige forandringer på livmorhalsen, bør det tas vevsprøve, det gjør gynekologen. 

Andre muligheter enn forstadier til kreft, eller kreft, kan være godartede forandringer på livmorhalsen eller polypper.

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-