Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Unormal blødning med hormonspiral

Spørsmål

Hei, Jeg har hatt Mirena hormonspiral i omtrent 2,5 år. I denne perioden har jeg hatt stort sett regelmessig menstruasjon samt eggløsningssmerter midt i perioden. Menstruasjonen er mer sparsommelig enn uten prevensjon. Denne måneden fikk jeg en miniblødning/spotting 2-3 dager etter eggløsningssmertene. Det er såpass lite at det bare viser litt på papiret og bare et par ganger om dagen. Det er har vært litt grumsete mot brunt eller mer mot lys rosa/beige. Det er ingen lukt eller smerter (ut over eggløsningen), og ikke noe særlig utflod. Dette har nå vart i om lag 4 dager. Jeg tenkte først at det var eggløsningsblødning, men slik jeg forstår det varer den ikke så lenge? Jeg har hørt om at man kan småblø/spotte med hormonspiral men er det normalt at det oppstår etter 2,5 år? Jeg har i tillegg tenkt å bestille en time hos lege for kontroll, siden det bekymrer meg at jeg ikke helt klarer å forstå helt sikkert hva denne blødningen er.

Kvinne 38
Svar

  

Hormonspiralen reduserer menstruasjonsblødning med ca. 80% og ca. 20-25% mister helt menstruasjonen. I stedet kan det komme småblødninger uten system, og det er det som du har merket. Det kan komme når som helst, også etter lang tids bruk. Man må selv sagt utelukke andre årsaker, hvis symptomet fortsetter. 

Noen forklarer slike blødninger som kommer sent etter innsetting av hormonspiral med at det kan være små blodkar i livmorslimhinnen som er bristet.

Ingen grunn til bekymring.

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-