Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Rosa utflod: Mellomblødninger?

Spørsmål

Hei, jeg har opplevd å få litt rosa utflod på papiret ca 4-5 dager etter endt menstruasjon. Dette skjedde nå i juni og i mars. De to syklusene imellom var det ingenting. DEn rosa utfloden varer en dag, og det er ikke spesielt mye. Jeg har lange menstruasjoner, ca 1 uke. Har en syklus på 33 dager så da tenker jeg at det ikke er i forbindelse med eggløsning heller. Hva kan det være pga av? Er dette noe som må sjekkes opp? Er det rart at det skjer bare noen sykluser? Hadde også en mellomblødning i høst, trur det var oktober, men det er jo ganske lenge siden nå. Da var det også ca 4-5 dager etter menstruasjonen var ferdig. Må jeg til lege med dette? Var hos gynekolog i fjor vår, da var alt ok. Hun tok ikke celleprøve pga at det var bare ett år siden sist jeg hadde tatt (tok i januar 2018). Går ikke på prevensjon. Hadde samleie rett etter menstruasjonen var ferdig, altså 4 dager før denne rosa utfloden. Men blødde ikke noe rett etterpå.

Kvinne 32
Svar

Du har tre ganger med 3-5 måneders mellomrom har litt rosafarget utflod av en dags varighet. Det har hver gang kommet 4-5 dager etter avsluttet menstruasjon, altså på da 11-12 i en syklus på 33 dager eller 21-22 dager før neste menstruasjon. Du har hatt gynekologisk undersøkelse for vel ett år siden med normal celleprøve, det var før du hadde denne rosa utfloden.

Som du selv er inne på, så tyder det ikke på at det er ‘eggløsningsblødning’. Du bør få utelukket infeksjon, spesielt chlamydia, men du er med din alder ikke i risikosonen.

En vanlig årsak til slike mellomblødninger er at det foreligger en ‘ektopi’, dvs. at den slimhinne som er inne i livmorhalsen, har vokst ut på overflaten som vender ned mot skjeden. Denne slimhinne er rik på blodkar som meget lett brister, f.eks. ved samleie eller hard avføring. Legen kan ved vanlig inspeksjon se at det er et rødt område på livmorhalsen. Gynekologen kan utføre en kikkertundersøkelse, kolposkopi, og få bekreftet at det er en ektopi.

Det kan også være en polypp på livmorhalsen eller inne i livmoren, sistnevnte kan ses ved ultralyd.

Ved unormale blødninger vil mange være redd for at det kan være ondartede forandringer, men celleprøven var normal og det forholdet at det har gått mange måneder mellom symptomene tyder ikke på noe ondartet.

Men hvis det fortsetter, så kan det kanskje være lurt med en undersøkelse hos fastlegen og evt. henvisning til gynekolog.

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-