Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Regulering av blødninger og hjelp for hetetokter

Spørsmål

Hei, har som sagt brukt trisekvens i 3 måneder nå, akkurat begynt på 4.måned. Tok siste blå tabellett i går, blør enda, som en vanlig mensturasjonsblødning. Før jeg startet på trisekvens hadde jeg normal menstruasjonssyklus, blødninger ca hver 21.-23. dag. Begynte med dem for å få litt lengre syklus og for å unngå nattesvette. Det har gått helt fint til nå, blir litt urolig av denne blødningen. Mvh litt engstelig

Kvinne 53
Svar

  

Takk for tilleggsinformasjon med viktige opplysninger. Trisekvens kan hjelpe for dine hetetokter, men kan ikke regulere dine blødninger så du får lengre syklus, det er den for svak til. Trisekvens kjører sin egen syklus på 4 uker, og den blander seg med din egen syklus på 3 uker. Da blir det lett rot i systemet.

Jeg vil anbefale deg Qlaira som egentlig er en p-pille, men likner en del på Trisekvens. Qlaira inneholder omtrent samme mengde av østrogen (litt mindre enn i Trisekvens), men mer av tilleggshormonet gestagen som kan regulere blødningene. Hvis du er frisk, ikke er overvektig, ikke røyker og ikke har risikofaktorer for blodpropp, så er det ikke noe i veien for at du bruker Qlaira i et par år. Hold pause engang i året for å se om du er kommet til menopausen (siste normale menstruasjon).

En annen mulighet er å få en hormonspiral som reduserer blødningene, evt. stopper dem helt. Så kan du i tillegg bruke et østrogenplaster for hetetokter. Men her får du ikke regulert blødningssyklus, du kan få småblødninger uten system.

Det er nok best at du får henvisning til gynekolog som kan styre behandlingen.

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-