P-pille og angrepille

Spørsmål

Hei. Jeg har brukt cerazette p-piller i 2 år nå. Jeg kan garantert si at jeg ila de siste 4 ukene har tatt alle pillene mine til riktig tid. Lørdag 20.01 så hadde jeg sex og vedkommende fikk utløsning i meg. Siden det er første gangen jeg har sex uten kondom så fikk jeg panikk og tok EllaOne angrepille 1 time senere. Jeg leste på nettet at man ikke bør ta p-piller i 5 dager etter inntak av Ellaone. Jeg har dermed ikke tatt p-piller de neste dagene og skal kanskje starte opp med p-piller igjen fredag 26.01. Jeg ser i ettertid at jeg ikke skulle ha fått panikk og tatt angrepille, da jeg var veldig sikker under p-pillene mine. Jeg lurer på følgende svar og håper du kan svare ærlig på dem. 1. Har jeg utsatt meg for større risiko for å bli gravid ved å ha tatt angrepille og droppet p-pillene mine for 5 dager? 2. Etter at jeg sluttet å ta piller etter søndag 21.01, så merker jeg PMS type symptomer. Kan jeg nå ha fått eggløsning ila disse 5 dagene? 3. Når tidligst kan jeg ta graviditets-test? 4. Kan jeg slutte å ta p-piller den 26.01, uten risiko med hensyn til sexen på lørdag 20.01?

Kvinne 25

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Du har ikke gjort noe feil. Naturlignok hadde du ikke trengt å ta angrepillen siden du hadde tatt p-pillen som foreskrevet. Imidlertid er også angrepillen veldig sikker og spesielt dersom du tok den så kort tid etter samleie. Det er umulig å si om det er noen større risiko for graviditet, sannsynligvis ingen forskjell. 2. Etter bruk av angrepille kan man få et forstyrret bilde i form av symptomer, smerte, blødning mm. Det er vanskelig å si om du har hatt noen eggløsning. Sannsynligvis ikke. Ellaone kan gi lignende symptomer. En graviditetstest vil tidligst være positiv 2-3 uker etter samleiet, men siden du ikke vet tidspunkt for en evt eggløsning kan du ikke være sikker før det har gått 3 uker. Jeg ville startet opp med p-pillen i dag fredag. Videre ville jeg brukt beskyttelse neste måned for å være helt sikker. Dette har ingen betydning for samleiet den 20 .01

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn