Mellomblødning

Spørsmål

Jeg var ute å jogget i går på kvelden. Etter at jeg kom tilbake fikk jeg en blødning i middels mengde. Det var en del på papiren å i små mengder inni meg. Blødningen kom som kastet på meg men stoppet opp med en gang etterpå. På farge var den frisk rød/mørk rød.Har ikke vert spor av no etter dette. Jeg er midt i syklusen, altså rundt eggløsning akkuratt nå. Jeg har kanskje en gang i året opplevd at det er SPOR av blod rundt eggløsning, men ikke slik som denne gang. Jeg var ikke kvalm. Jeg tok livmorhalsprøve for 6 mnd siden, den var fin. Men nå er jeg altså redd for at jeg har dått kreft . Syklusen min er ellers slik den alltid har vert. Det skal sies at jeg er 33 år og fikk konstatert at jeg har høye FsH verdier ( 10-18 på dag 3) og lave østradol verdier (70 til 80 på dag 3)fra jeg var 18 år, men også dette har vert stabilt hele veien. Jeg har 3 barn. Går ellers på apocillin kur for halsbetennelse om det skulle være av betydning. Er jeg nå alvotlig syk eller kan det være noe annet som er årsaken til blødningen? Mentruasjonen min varer ca 8 dager, men har hatt SPOR av en brun farge ett par ganger i utfloden denne gangen etter at mensen gav seg

Kvinne 33

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

  

Det kan være mange årsaker til en slik mellomblødning. Kreft er det man minst av alt vil tenke på.

Blødningen oppsto midt i syklus, ved eggløsningstidspunktet. Her er østrogennivået på sitt høyeste og det kan medføre en kortvarig blødning fordi slimhinnen blir stimulert. Blod kan ha samlet seg opp i bunnen av skjeden og har så kommet ut i forbindelse med løpingen. 

Blødning kan skyldes polypper i livmorhals og livmorkroppen, og hos kvinner i fruktbar alder er det nesten alltid godartede polypper. 

En vanlig årsak til mellomblødning er at det er rikelig og blodrik slimhinne på livmorhalsen, det som betegnes ‘ektopi’, og hvorfra det lett kan komme blødning, f.eks. ved samleie, hard avføring eller fysisk aktivitet. Slike ektopier er vanlig hos kvinner i fruktbar alder og hos gravide. De kan lett påvises ved en vanlig gynekologisk undersøkelse.

Infeksjoner på livmorhalsen kan også gi blødning, men det er mest som blodig utflod. Du får penicillinbehandling, og det kan medføre sopp, men da ville du sannsynligvis også ha utflod og kløe.

Du er engstelig for kreft på livmorhalsen, men det kommer ikke som lyn fra klar himmel. En helt negativ celleprøve, sannsynligvis uten tegn på HPV (virus)? gjør det meget lite sannsynlig at det kan være kreft.

Den eneste måte for å få en avklaring, er å få utført en gynekologisk undersøkelse. Det kan gjøres hos din fastlege. Det skulle ikke være nødvendig å bli henvist til gynekolog.

Så, det er ikke grunn til stor bekymring.

Vennlig hilsen Mette

PS dine hormonprøver har ikke noe å si. Ikke helt skjønner jeg hvorfor de er tatt og gjentatt. FSH over 10 er litt høyt, men østradiol bør være lav på dag 3 (under 220). Du har fått tre barn, det tyder på helt normale hormonforhold.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Vishal Judge
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-