Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Langvarig menstruasjon

Spørsmål

Hei. Jeg har gått og lurt på noe men aldri turt å spørre legen min om det. Jeg har født 3 barn naturlig, og både før, mellom og etter dette hatt normal menstruasjon. Siste barn fødte jeg for 4 år siden. Det Siste året har menstruasjonen endret seg. Jeg har fremdeles regelmessig menstruasjon, men det som er anerledes er at jeg blør 4-5 dager, så har jeg et opphold på en til to dager, og blør deretter noen dager til. Virker som jeg har 2 menstruasjoner etter hverandre på samme syklus. Det rare er at dette har blitt normalen, og slik er det hver mnd. Har ingen blødning mellom syklusene, men har mye slim/utflod mellom blødningene. Høres dette normalt ut for deg?

Kvinne 35
Svar

  

Det er jo ikke et vanlig mønster. Vanligvis er menstruasjonen opp til en ukes varighet i ett strekk, og en syklus -fra første til første dag- på 25-35 dager. Så din blødning må anses for å vare ut over det vanlige. Det kan ses ved f.eks. godartede muskelknuter i livmoren eller ved polypper, men behøver ikke å ha noen som helst betydning. Det er ikke fare for at det kan være noe ondartet med så regelmessig mønster. Kanskje du ved anledning skulle få utført en ultralydundersøkelse av din livmor? Det gjøres av gynekolog, men haster ikke.

Jeg forstår ikke helt hvorfor du ikke tørr snakke med din fastlege om det. Det er ikke noe problem/symptom som man ikke kan snakke med legen om.

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-