Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kvalme og spotting

Spørsmål

Hei.. har de siste 5 dager vært plaget av kvalme(kun ettermiddag og kveld) pluss har hatt 2 episoder med spotting. Bare litt etter toalett besøk ikke nok til å ha måttet bruke truseinnlegg. Jeg er ca midt i syklusen og skal ikke ha mensen før om ca 11 dager. Hva kan dette være? Skal sies at jeg fort blir bekymret for om det er noe galt da jeg sliter litt med helseangst. Ingen smerter i magen bare noe ubehag, spiser og drikker som normalt Mvh Kvinne 33

Kvinne 33
Svar

Du tenker om det kan være sammenheng mellom den kvalme du opplever og spotting?

Jeg kan bare se for meg noen situasjoner med de to symptomer samtidig:

1. Den ene er graviditet. Jeg går ut fra at det er utelukket?

2. Så kan det være kvalme som bivirkning ved østrogenholdige prevensjonsmidler (vanlige p-piller) og hvor det også kan være ekstra blødning.

3. Siste mulighet er at du kan være på eggløsningstidspunktet, det passer ganske bra med tidspunktet i syklus. Det kan da komme litt blødning, men kvalme er uvanlig.

Andre årsaker til slike blødninger midt i perioden er forandringer på livmorhalsen som rikelige med kjertler, det som betegnes ‘ektopi’ som er helt godartet eller polypper som også vanligvis er godartede. Endelige kan infeksjon gi litt blodspor.

Kvalme kan ha mange årsaker, men her er jeg som gynekolog ikke på ‘hjemmebane’.

Jeg synes ikke dine symptomer gir grunn til bekymring, men fortsetter blødningen, kan det være lurt å få en underlivssjekk hos din fastlege.

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-