Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Ekstrablødning

Spørsmål

Hei. Jeg forventer menstrasjon den 13 juli,men nå på mandag i forbindelse med do besøk kom det en god del rødt blod i do og på papiret. Og forbinder ikke dette med mens blod.nesten en uke før tiden. Det var kun denne ene blødningen ikke fått noe mer etter denne ene gangen. Hva kan dette ha vært? Jeg var nylig til GU kontroll og her var alt fint,men venter svar på celleprøve. Kan noen blodkar ha sprukket? Litt usikker på om det kom fra vagina eller anus. Men virket som det var fra vagina.

Kvinne 34
Svar

  

Du fikk altså en blødning 5 dager før forventet menstruasjon. Jeg går ut fra at du ikke bruker hormonell prevensjon hvor slike ekstrablødninger er ganske vanlig? Mellomblødninger skyldes ofte forandringer på livmorhalsen som polypper eller -mest vanlig- det man betegner som ‘ektopi’ hvor det er rikelig og blodrik slimhinne på utsiden av livmorhalsen. Her kan det som du er inne på, lett komme blødning fra sprukket blodkar. Det kan skje ved samleie, prøvetaking og ved hard avføring. Du har nylig vært til undersøkelse og legen har tilsynelatende ikke bemerket noe usedvanlig, men en ‘ektopi’ er så vanlig at det ikke nødvendigvis omtales. 

Det har vært diskutert om mangel på progesteron som produseres etter eggløsning kan gi slike blødninger, men det er en lite sannsynlig forklaring.

Jeg synes at du skal se det an, men få en sjekk hvis det fortsetter med unormale blødninger.

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-