Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Eggløsningsblødning

Spørsmål

Hei Er en frisk og oppegående jente på. 29 år og mamma til jente på 10 måneder. Jeg har tatt celleprøve 3 ganger og ble ved siste gang sendt til en vevsprøve av cervix. Hadde celleforandring. Denne cervix var normal, men anbefalt å ta ny celle prøve etter 6 måneder. Tok celleprøve i slutten av agust og den var normal og legen sa jeg kunne bestille ny om 3 år. Har altid hatt mensen hver måned ved samme tid gjerne en dag pluss og en dag minus. Hadde mensen 2 3 4 dagene i september og er i dag syklus dag 14. Fikk blod på papiret og slimete utflod, har mensen smerter og tatt på meg bind av redsel for det skal komme mer i natt. Hva er dette? Jeg har etter fødsel hatt mensen regelmessig og altid 28 dagers syklus. Kan dette være livmorhalskreft eller kan det være slimhinne livmorhalskreft? Hadde jeg hatt det ville ikke de sett det på en celleprøve eller når jeg tok biopsi av cervix? Jeg har mensensmerter og tørker jeg meg er det Slim blandet utflod. Den ser ut som jeg kan strekke den også, seig altså. Tusen takk for svar og er første gang jeg opplever, så google var ikke helt bra å gjøre. Bør jeg bekymre meg? Er litt overvektig men spiser Sundt og lever normalt.

Kvinne 29
Svar

  

Nei, du bør ikke bekymre deg. Det er ikke tegn på livmorhalskreft. Hvis det ved siste celleprøve hadde vært minste mistanke om celleforandringer, så ville man ha satt deg tidligere opp til kontroll

Det du beskriver med dag 14 i syklus, smerter og seigt slim som du kan strekke ut er typisk ved eggløsningstidspunktet. Produksjonen av østrogen er på topp og det stimulerer kjertlene i livmorhalsen til å produsere slim for å lette befruktningen. Østrogen kan også påvirke livmorslimhinnen til litt blødning. Så det er en meget sannsynlig  forklaring. Hvis blødningen fortsetter og kommer på andre tider, så kan det være lurt med en sjekk hos din fastlege.

Hvis du er veldig engstelig for livmorhalskreft, så burde du kanskje overveie å vaksinere deg?

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-