Celleforandringer og blødning

Spørsmål

Jeg er en aktivkvinne på 42 år, og har født 3 barn. Siste fødsel i 2009. For to måneder sisen fikk jeg påvist alvorlige celleforandringer. Og HPV. Jeg har følt på meg lenge at noe har vært galt. Jeg har hatt uregelmessige blødninger, grønn/misfarget utflod og forstyrrelser i mensturasjonssyklusen i over ett år. For 4 år siden fikk jeg påvist lette Cellegorandringer og HPV, men dette gikk tilbake. Jeg har hatt blod i urinen i flere uker, noe jeg selv har sett og som ble vist på urinprøven. Prøvene mine var vanskelig å tolke grunnet mye blod.Jeg har vært mye plaget av bakteriell vaginose og dette hadde jeg da celleforandringene ble oppdaget nå i februar. Jeg er gift, men er desverre ikke så sexuellt aktiv,grunnet sykdom hos min mann. Men så til problemet. Jeg har fortsatt daglige småblødninger fra skjeden. Jeg må gå med bind. Det er også litt utflod, og den er mørk. Blodet er mørkt også, nesten brunt. Jeg er veldig engstelig og møter ikke noe forståelse hos lege. Jeg skal operere om en måned, og jeg har oppsøkt min fastlege, men det han sier beroliger ikke meg. Han sier at blødning indikerer kreft. Deretter bagatelliserer han celleforandringene. Han har ikke sett epekrisen fra gynekolog. Jeg sitter igjen med frykt for kreft tross for at det er kun snakk om grove celleforandringer. Han rister på hodet og sier at dette vet ikke almennleger noe om. Og jeg sitter igjen med bare spørsmål. Hvorfor blør jeg? Kan dette være kreft selv om det ikke viser det på biopsien? Kan jeg ha kreft eller cyster på eggstokkene? Eller ville min gynekolog ha sett dette? Jeg har småsmerter i underlivet, kjenner smerte når jeg lener meg inntil et bord, og ofte når jeg tisser. Urinen min er ikke blodig lenger som før. Men jeg er likevel veldig redd. Jeg er mye sliten og er for tiden sykemeldt, jeg som elsker jobben min. Nå orker jeg ingenting, og jeg kjenner meg trist og deprimert over å være redd. Det å blø hver dag, påvirker meg veldig. Behøver jeg å være engstelig for kreft?

Kvinne 42

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Jeg har oppfattet din sykehistorie på denne måte: 

For fire år siden ble det påvist celleforandringer og tilstedeværelse av HPV (virus), men celleforandringene gikk bort av seg selv. I februar 2019 fikk du ved biopsi (vevsprøve) hos gynekolog påvist alvorlige celleforandringer og fortsatt HPV. Du skal opereres (koniseres, går jeg ut fra) i løpet av en måned. 

Du har lenge hatt symptomer i form av stadige blødninger og utflod, du har sett blod i urinen og har smerter i underlivet og ved vannlatning. Ja, alle de symptomer kan ses ved livmorhalskreft, men gynekologen ville ha oppdaget om det hadde vært tegn på kreft og med størst sannsynlighet ville det ha vært påvist ved biopsien. Ved minste mistanke om kreft ville kan ikke vente 3 måneder med operasjon. 

Cyster eller kreft på eggstokkene gir ikke symptomer med daglige blødninger, men det kan være andre årsaker til blødning som hormonforstyrrelser. Det er ikke uvanlig i din alder. Bakteriell vaginose påvirker ikke celleprøven og medfører ikke blødning. 

Hva ble gjort da du observerte blod i urinen? Det er et symptom som krever videre utredning. 

Jeg synes at du skal oppsøke gynekologen som har tatt prøvene (biopsi) og be om en vurdering. Du skal ikke vente en måned til du skal inn til operasjon. Du må kunne be om epikrisen fra gynekologen. 

Vennlig hilsen Mette

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn