Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Blødningsforstyrrelser med Cerazette

Spørsmål

Jeg hadde en SA i begynnelsen av desember, da jeg var 6 uker på vei, ble gravid med spiral. Har etter dette hatt en styrtblødning etter ca 20 dager, etter det har jeg ikke blødd noe, før jeg nå den siste uka har spottet litt brunt, bortsett fra når jeg trener, da begynner jeg å blø veldig under trening, så avtar det igjen etterpå, har ikke vondt i magen, men litt vondt i korsryggen, begynte på cerazette p pille, og har brukt 1 brett og en uke i nytt brett.er disse blødningene etter trening noe å bekymre seg for? mtp kreft eller lignende, eller er det kluss i syklusen etter aborten? har tatt celleprøver hvert 2 år i mange år, uten forandringer. Syntes det er så rart det kun kommer når jeg trening, så blir jeg lett bekymret

Kvinne 35
Svar

Du fikk en styrtblødning 20 dager etter aborten, det kan ha vært en menstruasjon. Du bruker nå Cerazette (p-pille bare med hormonet gestagen), og det har du brukt i vel en måned.  

Når du bruker Cerazette har du ikke normal syklus. Eggløsningen stoppes, og det er den som regulerer den vanlige syklus. Uregelmessige blødninger er en vanlig bivirkning av Cerazette. En av tre får mindre blødning, en av tre får mer blødning og en tredel omtrent som før. 

At du blør under trening kan forklares ved at blod som har samlet seg i skjeden, render ut under fysisk aktivitet.  

Du har nylig hatt en gynekologisk undersøkelse i forb. med aborten –går jeg ut fra- og da ville man ha sett eventuelle forandringer på livmorhalsen. 

Så jeg synes ikke at det er grunn til bekymring.   Hvorfor tar du celleprøve hvert 2.år? Reglen er hvert 3. år, og det bør man holde seg til.  

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-