Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Blødninger med minipille/gestagenpille

Spørsmål

Hei. Jeg startet på p-piller for 2 måned siden. Etter første mens så sluttet jeg ikke blø. Hadde blødning i en måned, noen dager mye og noen dager veldig lite.. Jeg sluttet å ta pillene for en uke siden, for jeg orket ikke blø mere.. Tok 5 dager før det sluttet. Nå har jeg ikke hatt blødning på 3 dager. Hvor stor sjanse er det for at samme bivirkning (blødning) kommer tilbake om jeg starter opp med samme piller igjen? Eller bør jeg prøve en annen type prevensjon?

Kvinne 24
Svar

Desirett (samme som Cerazette) er en minipille eller gestagen-pille som ikke inneholder østrogen (som finnes i vanlige p-piller). Det er ikke øket risiko for blodpropp med gestagen-piller. Dessverre har de som bivirkning uregelmessige blødninger: ca 1/3 får mindre eller ingen blødning, ca 1/3 omtrent vanlig blødning og siste 1/3 får mer blødning. Hvis man holder ut, blir det vanligvis -med tiden- mindre blødning. Det er stor risiko for at du får samme blødning når du starter opp igjen, men mindre blødning hvis du holder ut.

Det er risiko for at du vil få samme problem med p-staven, men ikke med hormonspiral eller den kombinerte p-pille med både østrogen og gestagen.

Vennlig hilsen Mette