Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Blødninger etter stopp med Cerazette.

Spørsmål

To inngrep konsistering pga celleforandringer. Ble så gravid men fikk blighted ovum og måte ta medisinsk abort. Har 1 barn på 6 år. Født prematur. Har s protein mangel og medfødt hjertefeil. Totte av hest og oppert to ganger i ryggen. Gikk på zarasette da jeg ikke kunne gå på østrogen. Sluttet for dager sia etter 5 mnd med pillene. Sluttet pga uregel messig menstrasjon. Blødde 1 uke så 1 uke med brun utflod. Så starta det og blø på nytt. Slik holdt det på. Kunne ikke gå uten bind. Torsdag forrige uke ringer jeg gyn. Dem sier jeg burde slutte og sette inn spiral. Fredag får jeg smerter (minnet meg om abort smertene) lørdag forsetter smertene og blør utrolig mye. Blode er rødt. Noem ganger lyse rosa. Klompete. Smertenr forsetter. Søndag har jeg har jeg enda vondt. Mandag uten smerter. Tirsdag kjener jeg noe og onsdag store akutte smerter må i dusjen og tar smerte stillende. I dag uten smerter og sluttet med pillene for 3 dager sia. I dag kom det noe rart ut av meg. Klumpen var stor. Hard og luktet dårlig. Har tidligere for 2 år sia fått ut slimhinne men denne gangen er det en hard klump. Hva er dette??

Kvinne 28
Svar

Jeg ser på fotografiet du har sendt, og det er en veldig rar klump. 

Du beskriver at den er hard og lukter vondt. Det får meg til å tenke på om det kan være en tampong som du har glemt? Den kan ha ligget en stund og er blitt gjennomtrukket av blod? Du skriver at du bruker bind, så det stemmer ikke helt.  

Noen ganger kan man kvittere en muskelknute, men den vil vanligvis være rund. 

Så tenker jeg om det kan ha vært en abort, men det likner ikke på det heller. Men det stemmer med dine smerter, som du selv er inne på. 

Du har hatt mye smerter og blødning, så jeg synes absolutt at du skal søke til lege. Blødningene kan nok forklares ved at du har sluttet med Cerazette. Ta klumpen med til legen så den kan bli sendt til vevsundersøkelse, så får du svar på hva det dreier seg om. Kanskje du skal ta en tur til fastlegen allerede i dag? 

Vennlig hilsen Mette