Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Blødning ved samleie bør utredes

Spørsmål

Hei, de to siste månedene har jeg hatt et snodig underliv. Det hele begynte med en kondom bit som ble igjen i underlivet ettere samleie, tror jeg. Har ikke sett at dette fysisk har kommet ut, men har ikke hatt noe smerter heller så regner med at dette har kommet ut av seg selv relativt fort etter det. Har hatt en episode hvor underlivet mitt har sluppet ut luft under samleie som luktet veldig surt, dette var ca 1-2 uker etter kondom episoden. Har hatt flere blødninger etter samleie, flere ganger med blødninger enn uten. Har ikke anderledes utflod, lukt, svie eller kløe nedentil. Og nå har jeg blødning relatert til eggløsning, i hvertfall tror jeg at det er det. Hadde smerter og blødningen begynte sammen med smertene. Nå er jeg på tredde dagen og blodet har variert i fra ferskt til gammelt til ferskt igjen. Mengden er i fra sporblødning til litt mer. Spørsmålet mitt er egentlig etter denne informasjonen er: burde jeg reise til legen eller skal jeg vente til 23 mars for da har jeg time hos gynekolog for å ta celleprøve.

Kvinne 26
Svar

  

Du har hatt flere symptomer. 

  • At det skulle bli liggende en liten bit av et kondom i skjeden, vil ikke gi symptomer. 
  • Luftavgang fra skjeden er et kjent, og ubehagelig, symptom, det betegnes i fagspråket ‘garrulitas’. Det kan oppstå hvis skjedeinngangen er litt vid etter fødslene, og det kan repareres ved et lite kirurgisk inngrep. 
  • Sur lukt fra skjeden er normalt, og det er tegn på tilstedeværelse av normale og beskyttende melkesyrebakterier.
  • Blødning ved eggløsning anses som normalt på grunn av de store hormonforandringer som skjer på dette tidspunkt. 
  • Blødning ved samleie kan skyldes godartede forandringer på livmorhalsen med rikelig kjertelepitel som bør lett ved berøring. Ondartede forandringer vil også kunne gi slike blødninger, men jeg går ut fra at du er vaksinert mot HPV ? og risikoen dermed er minimal.

Uansett, så synes jeg at du skal få tidligere time til sjekk, ikke minst fordi 23.mars er tett inn på påsken, hvis fastlegens undersøkelse tilsier videre utredning.

Men som sagt, jeg tror ikke at du behøver å bekymre deg.

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-